zondag 24 mei 2020

Waterwaarde

 Miezerige dagen hebben een geringe verhaalwaarde buiten het Engels-Schotse spook- en/of detective genre. Nee, Dracula was niet speciaal bezig met het weer, die had (?) meer met dag en nacht, licht en donker, als je de verhalen mag geloven. En iets tegen kruisen en knoflook. Ik weet niet eens of die verhalen een volkse oorsprong hebben of enkel bij Bram Stoker vandaan komen.

 Als ik naar buiten kijk, probeer ik me met alle kracht aan de overtuiging vast te houden, dat het water goed is voor de tuin. Voor de rest is het k*tweer. Het gaat een weinig aktieve middag worden. Je zou de kerk hier er bijna van verdenken, dat ze zo de zondagsrust afdwingen, ware het niet, dat de missen tegenwoordig verplicht buiten gehouden moeten worden en de regen de aanwezigheid van kerkbezoekers niet zal stimuleren.

 Behalve de nattigheid is ook de temperatuur flink gezakt. Gevoelsmatig zitten we met een vleugje dramatiek in de winter. Het tweede paar sokken weer van de verwarming getrokken. Onopgewarmd, want de verwarming staat al weken uit. Zo de lunch. En dan? Mens-erger-je-niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten