donderdag 28 mei 2020

Viraal_43

 Hoi, hoi, hoi. Pack die Badehose ein! De stranden gaan weer open. En eindelijk wordt er iets gedaan tegen het hutje/mudje op elkaar liggen als sardientjes in blik. Twee meter! Minimaal twee meter tussenruimte moeten in acht worden gehouden. Hadden er van mij ook 5 of meer mogen zijn. Zouden ze eindelijk eens een beetje gebruik van het strand maken ipv van de enkele meters links en rechts van de toegangsweg.

 Het zal me kortom aan 'm reet roesten. Belangrijker is, dat we vanaf 1 juni weer geheel papierloos en dus vrij van ieder verantwoordingsverplichting door het land mogen rijden. 'Mogen'. Moet ik me nu gevleid of bevrijd voelen? Kunnen we weer naar Sibiu of zelfs Cluj als we het in ons hoofd halen. Restaurants alleen op terras in de buitenlucht en minimaal 2 mtr tussen de tafels.

 Ik weet niet, het komt steeds Kafkaiaanser op me over. Mensen in oversized lampenkappen als ze in een restaurant zitten of afgeschermd van elkaar met perspex wandjes. Dat is leuk en bijzonder voor één keer. Kun je zeggen, dat je het meegemaakt hebt. Verder lijkt het me vooral een reden om het restaurantbezoek voorlopig maar te laten zitten.

 Bijeenkomsten mogen na 1 juni tot 500 personen als de personen zitten èn er voldoende afstand tussen iedereen gehouden kan worden. dat brengt het concert van Celine Dion niks dichterbij. De ticketwebsite doet trouwens nog steeds alsof het concert doorgaat. Ik geloof daar niks van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten