zondag 24 mei 2020

Wegzakken

 De dagelijkse dip is er vroeg bij vandaag. Ik kan het in slaap vallen maar met de grootste moeite voorkomen. Schiet natuurlijk op met dat niks doen. Ff de tuin inlopen? Met parapluie? Ik zou het doen, als ik een week of wat was weg geweest. De veranderingen sinds gisteren lijken me verwaarloosbaar. Het enige wat de moeite van het controleren waard zou zijn, is de waterdichtheid van het dak van de kas. Aangezien het weer nog wel uren doorgaat en de kas zeer waarschijnlijk niet wegloopt, kan ik dat het beste doen, als ik met de honden een rondje maak.

 Zo'n inzichtelijke en geordende reactie is niet mijn normale manier van doen. Meestal maak ik de switch du moment, dat ik het bedenk, ongeacht waar ik mee bezig òf weet me op hetzelfde moment er maar ternauwernood van af te houden en mezelf te overtuigen, dat het ook zonder problemen kan, als ik eerst afmaak, waarmee ik bezig ben. Het zal 'm in het nat worden zitten. Dat doe je niet meer/vaker dan strikt noodzakelijk is.

 Nog maar een koffie er tegen aan. Niet dat ik het idee heb, dat dat de dip bestijdt. Gewoon zin in. Het enige wat werkt tegen het inkakken is in de benen komen en aan de slag gaan. Morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten