vrijdag 15 mei 2020

Blessureleed

 Dat het nog kan. Een blaar! Voorlopig ff geen nijptang meer hanteren. Voor het toetsenbordgetik levert het gelukkig geen problemen op. De rest zien we gaande de bezigheden wel. Een kilo spijkers heb ik zeker gehaald. Maar er zijn nog vele spijkers te gaan. Niet meer vandaag dus. Het was een mooie middagklus en een uurtje meer had zonder het bloedvergieten best gekund.

 Straks de tuin nog bewateren en dan is het  nuttige deel van de dag voorbij. Van de regenvoorspellingen komt weinig terecht. Gisteren al niks en ook vandaag zie ik er geen spat van komen. Dat wordt weer slepen met de gieter en knoeien met de fors lekkende tuinslang. Het is de tweede keer dat een sproeikop het na de winter voor gezien houdt. Zo snel je ophoudt met sproeien op een van de tien te kiezen mogelijkheden komt het water aan alle kanten uit de kop behalve uit het sproeigedeelte. Ik snap er niks van.

 De rubbertjes op de aansluiting zijn nog in orde. In de kop zelf zit weinig wat met afsluiten te maken zou kunnen hebben. Ik heb het ding al zeker tweemaal uit en weer in elkaar geschroeft maar minder weglekkend water heeft het niet opgeleverd. Stom. Toeval zo na de winter? Zo nee, wat heeft de winter er dan mee te maken. De spullen hebben notabene vorstvrij overwinterd. Tijd voor een vaste kraan in de tuin, die aangesloten is op de waterput. Bespaart de planten ook een overdosis aan chloor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten