donderdag 14 mei 2020

Terugbladeren

 Tijd om verwaarloosde goede gewoontes nieuw leven in te blazen? Zou niet verkeerd zijn. Vrg is alleen, waar haal je de tijd vandaan? Onrust, druk maken? Niks beters dan een partijtje ontspannen. Ben je zo 2-3 uur verder en schiet je in de stress, want eigenlijk had je, noem het maar op, willen doen. Desondanks toch aan toeggeven vanmiddag zonder na afloop in de stress te schieten.

 Ik zal mijn kop er niet om verwedden, maar volgens mij was ik vanmiddag in minder dan 30 seconden vertrokken. 'Adem in' ging zonder problemen. Van 'Adem uit' heb ik het eind niet gehaald. Volgens mij heet zoiets siësta. Twee uur op de wol onder zeil. De terugkeer ging minder vanzelf. Maar de druk was van de ketel.

 Iets uit de waaier aan mogelijkheden bij de kladden gepakt en vorm gegeven. Na vijf jaar is de oude druif (ws een jaar of 100) op de binnenplaats eindelijk op een fatsoenlijke èn nette manier tegen de muur gespannen. Als het toen aan de werklui had gelegen, hadden ze de druif omzeep geholpen. Dat was nog in de fase, dat het een hoop moeite kostte om bij hen enige begrip voor het in stand houden van oude zaken los te peuteren. Alles kaal, plat, weg en zo'n dom, modern kubusgeraamte van beton optrekken en de vlakken opvullen met van die zg ecologische blokken met meer gaten erin dan een Zwitserse Emmentaler kaas. Gelukkig heeft Mariana ze daar toen van af kunnen houden.

 De oorspronkelijk bedachte opzet moeten wijzigen, waardoor het materiaal niet toereikend was om de klus helemaal te klaren. We zijn echter zover gevorderd, dat deze niet weer liggen gaat blijven. Na een ritje Sibiu kan de boel afgerond worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten