maandag 25 mei 2020

Verarming?

 Als het idee, want een streven kun je het nauwelijks noemen, om ooit iets fictief met kop en staart voor elkaar te boksen aan de kant gaat, de dood ver(der) achterop raakt, het bezig zijn met zin en nut van het bestaan meer en meer minder mijn interesse weet te mobiliseren, wat blijft dan over?? Het einde van het blog? Ik heb nog bijna 1000 bijdrages om daar mijn hoofd over te breken. Tegen die tijd staat de 10.000ste bijdrage eraan te komen en op de een of andere manier heeft me dat altijd wel een goed moment geleken om een punt achter dit blog te zetten. Waarom? Geen idee. Misschien is de massaliteit al voldoende reden? Zelfs tijden gedacht, dat ik ruim voor die tijd onder de zoden zou liggen. Zou daarom de produktie zo enorm zijn opgevoerd?

 Dat dood neervallen voor die tijd kan natuurlijk altijd nog. Zou zelfs qua dramatiek prachtiger zijn, als het met de finish in zicht gebeurt. Dat zou dan weer betekenen, dat ik mijn eigen dood dichterbij 'geschreven' heb door het opvoeren van het aantal bijdrages. Minder bijdrages zou met het vooruitzicht van een net niet gehaalde finish levenstechnisch logischer zijn geweest.

 Ook geeft deze manier van denken het getal 10.000 een gewicht wat het sec gezien gewoon niet heeft. Wat is het verschil tussen 8324, 11.381 en 10.000?? Het ronde getal heeft een hogere esthetische waarde maar getalsmatig zegt het niet zoveel. Lelijke mensen zijn ook mensen. De waarde hangt van een hoop zaken af en kan verschillen afhankelijk van het genomen gezichtspunt. Bij de 10 km is het de finish, bij de marathon net niet een kwart. Over welke afstand gaat het blog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten