zondag 24 mei 2020

Fictief

 Kijk, nu is zo'n moment waarop dat verhaal, wat laatste voorbij kwam, gemist wordt. Geen weer om buiten bezig te zijn. Geen zin om binnen iets op te starten. Kortom tijd zat om me in een imaginaire wereld te verliezen of beter in te leven, want het moet wel geregistreerd en dus gecontroleerd gebeuren. Wat voor verhaal zou dat kunnen zijn?

 Ongetwijfeld iets met een hoofdpersoon. Absoluut niet genderneutraal en zeer ws van het mannelijke geslacht. Als ik me dan ergens moet inleven, kun je het beter niet te ver van huis zoeken. Ook blank dus en met een arbeidersafkomst voor een vleugje diversiteit. Dat is allemaal niet zo moeilijk, maar niet voldoende om 300+ pagina's te vullen in een standaard 10 punts lettertype. Die persoon moet wel wat beleven of beleefd hebben om al die pagina's beschreven te krijgen.

 Welke richting? Geen horror. Ook geen detective of thriller. Fantasy is te ver van mijn bed. D'r valt weinig uit de kast te komen. De komische invalshoek lijkt me niet aan mij besteed. Is er nog iets over? Gewoon fictie dan maar? Wel ego-arm graag en biografisch slechts in overdrachtelijke zin. Zijn d'r voorbeelden, die ik dan vooral links moet laten liggen, of is het een nwe categorie? Dat laatste geeft de meeste vrijheid. Niet dat ik daar nou zo goed mee om weet te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten