dinsdag 19 mei 2020

Viraal_42

 Na de kerk nu ook de restaurants. Per 1 juni de gelegenheden die over een terras beschikken en vanaf 15 juni ook binnen. Eigenlijk zijn het ook wel aapjes in Europa. De een aapt de ander na. En waarom 14 dagen tussen terras en binnen? Waarom van die stappen van 2 weken steeds? Om een hernieuwde besmettingsgolf te kunnen traceren voor de volgende stap gemaakt wordt? Volgens mij zou je dan minstens 4 weken moeten aanhouden. In dat geval is twee heel erg op het randje. Het is en blijft maar gehannes, waarvan gehoopt wordt, dat het de indruk geeft, dat men weloverwogen stappen neemt.

 Gisteren in een ander kader een uitspraak van een Vlamig gelezen, die de Europese leiders een verzameling angsthazen noemde. Hij heeft de indruk dat "in Brussel en elders in Europa die Europese bedachtzame welgemanierdheid een masker is waarachter een gebrek aan durf en flink wat wereldvreemdheid schuilgaan". En hij zou best wel eens gelijk kunnen hebben. Intern eeuwig opzoek naar compromissen, die moeizaam tot stand komen en waar zich vervolgens niemand aan houdt, waar dan weer niemand iets van durft te zeggen. Laat staan hun tanden laten zien aan de rest van de wereld. Maar dat terzijde.

 Die hele corona-toestand is een aaneenschakeling van overtrokken beslissingen uit angst iets verkeerd te doen en nu is men nog banger om de opgelegde restricties te versoepelen. De meeste pandemieën, en er zijn er heel wat meer geweest dan je je herinnert, zijn allemaal als een nachtkaars uitgegaan. Waarom zou het met deze anders verlopen??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten