donderdag 28 mei 2020

Politiek

 Eerlijk gezegd had ik vandaag meer vuurwerk op het Europese strijdvlak der financiën verwacht, maar dat moet nog komen. Het was gisteren blijkbaar enkel een presentatiemoment van de Duitse dame met een vlog-fiemel. Kon d'r voorganger de fles niet laten staan, kan deze het niet laten om te pas en te onpas videoboodschappen de wereld in te sturen. Net als Timmerfrans het niet kan laten om de ene hoogdravende na de andere cryptische boodschap te twitteren. Als je hoger opklimt in de Europese regionen komen je zwakke plekken blijken naar boven drijven.

 Wanneer gaan de regeringsleiders zich over de plannen buigen? Over die voor een beetje, die voor meer, die voor het compromis en die voor het meest. Bla, bla solidariteit. Bla, bla voorbestaan van de unie. Bla, bla zuinigheid. Laat de boel maar klappen. Als deze ronde alleen maar gratis geld gaat opleveren en van die afspraken waar iedereen z'n eigen invulling kan geven, dan kun je beter in Italië gaan wonen. Daar krijg je, terwijl je in een land als Nederland, maar Nederland niet alleen, mn met geven bezig bent.

 Mogen al die politieke figuren en economen nog zo hard proberen duidelijk te maken, dat geven voor Nederland in feite ook krijgen betekent, maar dat is macro-economisch gelul, daar merk je als belastingbetalend radertje niet zoveel van, als zij, die het op dat moment voor het zeggen hebben, het geld verspillen aan onnutte klimaatonzin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten