dinsdag 26 mei 2020

Re: 90

 Je zult maar zo oud worden. Zou ik nog een keertje de helft van mijn leven door moeten. Enigszins versleten maar mobiel en met alle zeven nog op een rijtje zal het best te doen zijn. Maar dat is volgens mij zoiets als het weer, je hebt daar weinig over te zeggen èn bovendien nog slechter voorspelbaar ook. En dan vandaag een artikel lezen waarin bijna verwijtend wordt geschreven, dat 'zes op de tien Nederlanders gemiddeld nog altijd meer dan één glas alcohol per dag drinken'. Mag dat niet meer dan? En dat dan bovendien met al die islamitische medelanders die hoegenaamd helemaal geen alcohol drinken. Oei, oei.

 Ze hebben het over Nederlanders. Tellen die ook mee als ze in het buitenland wonen? Misschien wordt het nog eens een reden om 'het roer om te gooien'. Doen ze het binnen de landsgrenzen eindelijk 'goed', wordt het gemiddelde de verkeerde kant op gebonjourd door al die verkaste landgenoten. Doet me denken aan de verhalen een tijdje terug over de alcoholconsumptie in de verzorgingstehuizen. Een tweede glaasje wijn bij lunch was toch echt 'not done'. Nu heeft corona natuurlijk alleen die oudjes weggemaaid, die zich dat tweede glaasje soms wel permiteerden.

 Als ik niet meer voor mezelf kan zorgen, sluit ik me op in de wijnkelder en zorg ervoor dat de wijn niemand meer in verleiding kan brengen om van een kant van het leven te genieten, die je blijkbaar door de overheid niet gegund wordt. Door de Nederlandse overheid. Hier is dat gelukkig (nog) anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten