dinsdag 19 mei 2020

Diepgang (8989)

 Er zijn van die dagen, dat ik bijvoorbeeld stomdronken wil worden. Er zijn zat andere mogelijkheden, maar laten we ons tot de alcohol beperken. Fluitje van een cent tegenwoordig, dus zo gepiept. Zou je denken. Ja, als je er niet mee bezig bent, maar als het je doel is, gelden ineens andere regels. Dan maar ff door douwen. Niet dan?

 Oké, glaasje meer, moet kunnen. De kelder zal de aanslag overleven. Maar waarom? Dat is een domme vrg. Dat is de meest domme vrg. Zoiets komt in je op en het is aan jou om er in mee te gaan of het verlangen te negeren. Zou het dagelijks voorbij komen, zou ik me 'ns achter mijn oren krabben. Maar nu, zo eens in een kleine eeuwigheid heeft het bijna iets vertederends. Ik doe het streven graag een plezier.

 Maar je zult zien, dat wat andere dagen met twee vingers in je neus en een been in je nek nog geen uitdaging mag heten, krijg je nu op commando niet voor elkaar. Hup nog een fles wijn en direct maar de whiskey-fles (vol) meenemen voor straks. Straks moet ik er vast niet aan denken, dus eigenlijk is dat gesleep nonsens. Maar wat is dat niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten