zondag 10 mei 2020

Kookshow

 Het is geen verplicht nummer, maar met regelmaat kijk ik tegenwoordig naar een YouTube video van ene Nick. Het heet dan ook 'Koken met Nick'. Het is één van de vaste presentatoren van Dumpertreeten, een wekelijkse video, die ik al een kleine eeuwigheid niet meer heb bekeken. De maniertjes van Nick irriteren, hij is een beetje te vol van zijn eigen kunsten en valt me teveel in herhaling over simpele dingen als een vlamverdeler, het schillen van gember of het 'schoon' leeg maken van een dubbel blikje tomatenpuree. Maar z'n recepten spreken me met regelmaat aan. De Paasstoofpot kwam van zijn kanaal vandaan.

 Vandaag was het Chinese tomatensoep, wat hij presenteerde, met een 'geheim' ingrediënt. Nu heb ik met regelmaat Chinese tomatensoep in willekeurig welk Chinees restaurant gegeten en zelfs vaak speciaal besteld. Het 'geheim' trok me kortom wel.

 Aan tomaten, ontveld en van de inhoud ontdaan, is niks speciaals. Ook de uien, knoflook en gember niet. Tomatenpuree is ook niks bijzonders. Hetzelfde geldt voor de sambal, ketjap, bouillonblok en water. De gembersiroop was me niet bekend, maar ook daar ging het niet om. Het geheim van de speciale smaak van de Chinese tomatensoep bleek 'm in een aantal eetlepels Hollandse appelmoes te zitten. Je moet het maar bedenken. Ik ga het proberen ..... als ik appelmoes kan vinden. Kan 'm natuurlijk ook zelf maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten