zondag 24 mei 2020

Roestdag?

 Zondag. Weer niets gebeurd in de wereld. Toch prettig, dat de actualiteit zich ook houdt aan de weekendplicht. Een orthodoxe variant? Het weer is minder coöperatief. Van de prachtige dag van gisteren naar gemiezer vandaag. Laat ik de tuin ook wat gunnen. Hoewel, zolang de nachttemperaturen onder de 10º blijft schiet het met het groeien niet zo op. Zeker de pepers blijven in ruststand. Viel me afgelopen jaar al op, dat het tot een end in juni duurt, voordat daar echt beweging in komt. Dan gaat het ook snel, maar qua planten zouden ze rustig een mnd later in de grond kunnen.

 De tuin is goed gevuld trouwens. Een plezier om doorheen te sukkelen. Gisteren nog een paar lege of leeg gevallen plekken beplant en als nu alles op komt, is het bijna dringen geblazen. En dan heb ik dit jaar weer geen aardappelen gedaan, de augurken overgeslagen, de aardbeien nergens gevonden, minder bloemen gezaaid dan ik zou willen, de kruidenhoek nog niet ingevuld, etc. Kortom de zes perceeltjes, die nog te gaan zijn, worden node gemist.

 Ga ik vandaag zondag houden of ga ik wat doen? Ik vrees, dat ik weer een slecht voorbeeld voor de orthodoxe geloofsgemeenschap ga zijn. Koken moet en mag ook, mens moet tenslotte eten, maar daarna duik ik, denk ik, de schuur in. De splijtmachine heeft de net vrijgekomen 1,5 m2 opgeslokt. Kan ik opzoek naar de volgende vrij te maken plek(ken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten