donderdag 21 mei 2020

Onverzadigbaar

 Vanwege de alweer weken irritant voorbij komende mededeling van Google, dat ze hun instellingen en/of voorwaarden hebben gewijzigd, een kijkje genomen op de voorgestelde pagina's. De instellingen van je instellingen zijn inmiddels een soort oerwoud geworden, waar je door de bomen het bos niet meer ziet. Na wat geblader de Google-pagina's weer verlaten. Een ander keertje.

 Behalve dat het nalopen gewoon een berg tijd gaat kosten, is een meer dan normale alertheid op z'n plek. Ik vertrouw die onderneming, waar ik met mijn blog aan vast zit voor geen meter. Met veel tam-tam en borstgeroffel wordt iedere keer weer de indruk gegeven, alsof ze met niks anders bezig zijn dan het beschermen van jouw privacy. Zij die geloven zullen zalig worden.

 Ipv een straight en simpel 'Blijf met je poten van mijn gegevens af' hebben ze eerst botweg verzameld wat ze verzamelen konden voordat de honden wakker werden en nu zijn ze in étappes bezig om hun kennis over de internetgebruiker te verfijnen. En doortrapt als ze zijn, doen ze dat, door de gebruiker het idee te geven, dat hij grenzen aan Google's nieuwsgierigheid kan stellen, terwijl hij/zij niets anders doet dan de reeds aanwezig kennis steeds verder te detailleren, door steeds nauwkeuriger aan te geven wat wel en wat niet gewenst is. Je, de wereld wordt gewoon vernageld waar je/ze bij staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten