zondag 17 mei 2020

Overbelasting?

 Nog zo'n niesbui en je kunt me onder het tapijt schoffelen, maar dat terzijde. Van de oude bekenden die me op momenten als deze denken te kunnen overvallen, is er eentje, die nog enige relevantie heeft. De vrg wat ik wil of beter of ik niet teveel wil.

 Zou Harry Mulisch gekookt hebben? De afwas en de was gedaan hebben? Een tuin bijgehouden en aan een huis geklust hebben? Of van het Reve? Of Hermans? Of van der Heijden? Niet dat ik me kwalitatief met deze groten wil vergelijken, maar kwantitatief kan ik aardig meekomen.

 Misschien is beperking tot één activiteit geen wenselijkheid maar bloggen en de tuin zou meer dan genoeg zijn. Meer eieren hoef ik niet kwijt. Dan zou ik zelfs tijd over houden. Wat een luxe. Maar wie kookt er dan en doet de (af)was? Krijg ik de ene dag gekookte en de andere dag gebakken eieren. En aan de rest moet ik niet eens denken.

 Misschien kan ik dat huishoudelijke gedoe er nog net bij hebben. Het klussen is echter echt teveel en zal naar de marge (moeten) verdwijnen, als het daar niet al is. Een prioriteit in de achterhoede. Een regelmatig terugkerende oprisping. Een hobby, meer niet. Voorspelt weinig goeds voor de afronding van deze plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten