zondag 17 mei 2020

Hernieuwd

 Een tweede ronde van ruim een uur luizen checken heb ik me niet meer aangedaan. De spinazie ligt op de composthoop, incl luizen. Zeg maar 'doorgedraaid'. Vanavond zien wat ik aan het zwarte volkje op de tuinbonen kan doen. Ze zitten zo ongeveer op alle bonen. Als ik aan de bonen denk van vorig jaar, waar de luizen op hebben gezeten, dan kan ik de tuinbonen voor dit jaar vergeten. Van de gewone bonen wil maar de helft opkomen, dat wordt 2 soorten opnw zaaien.

 Gelukkig gaan ook dingen gewoon goed. Uien, wortels, vooralsnog pepers en tomaten, en een deel van het zaaigoed, druiven en bessen, etc. Een hoop kortom. Gelukkig zijn de luizen niet overal dol op. Maar ik zal niet te vroeg juichen. Er zijn nog een boel andere ongewenste beestjes.

 Nog wat aan de kas geknutseld en de rest zie ik in de namiddag. Het is tenslotte zondag. Aperitiefje. Beetje iets verzinnen met kippenpoten. Mariana is vandaag extra blij. Ze kon weer naar de kerk. Weliswaar buiten, op twee meter van elkaar èn met mondkapje, maar al dat deed geen afbreuk aan het feit, dat ze weer de gang naar haar God kon maken. Ik ben ooit wel kerkelijker geweest dan nu, maar die betrokkenheid bij het geloof heb ik nooit gevoeld of verdomd ver weg gestopt. Het was allemaal meer praktisch, meer het 'bezig zijn met'.

 'Bezig zijn met' het motto van mijn leven. Op mijn grafsteen zou mogen staan "Gestopt met bezig zijn'. Ik vrees, dat dit soort banaliteiten hier niet gewenst zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten