zaterdag 16 mei 2020

Niksen

 Wat vind ik nu van vandaag? Een beetje een vakantiedag. Leuk zo af en toe en op de juiste plek ook best meerdere dagen aaneengesloten te pruimen. Maar tegenwoordig geldt dat niet meer voor zes weken en dan thuis drie mndn verdwaasd rondlopen. Inmiddels heb ik het na 3-4 dagen wel 'gezien'. Niet dat ik dan alles gehad heb, maar dan ontstaat een neiging tot herhaling en vaste patronen. Zelfde terras, zelfde omloopje, zelfde restaurant, trekken honden ineens meer mijn aandacht, heeft het bloggen zijn plek aan de ontbijttafel gevonden, etc. Pseudo-thuissituatie. En om nou voor drie of vier dagen de hele heisa van vliegen, zoeken, boeken, pakken, etc. over te hebben, dat gaat me te ver. Doe me dan maar een fatsoenlijk terras en wat meer volk in Coves.

 Ik sta daar zeker weten alleen in. Mariana denkt daar gegarandeerd anders over. Alleen de zg tax free op een willekeurige luchthaven is het uitje al waard. Laat staan wat daar nog allemaal aan winkels achteraan komt. En dan hebben we het nog niet over zon, luieren, water en culinair genieten gehad. We zullen een compromis moeten zien te regelen als het reizen weer toegankelijker is. Voorlopig is de situatie in mijn voordeel.

 Morgen weer aan de slag? Zo nijpend is het nu ook weer niet. Ik zie wel. Iets meer zingevende voldoening zou wel prettig zijn. Maar dat levert een beetje onkruid uit trekken al op, dus dat gaat geen moeite kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten