maandag 18 mei 2020

Compacteren

 Het zijn wel erg gecomprimeerde blogbijdrages maar het kan nog korter. Voor het benoemen van een bezigheid volstaat vaak één woord. De uitdaging wordt dan om titel en bijdrage verschillend te laten zijn.

 Ai, deze heeft de vrijheid opgezocht voordat de vorm definitief was.

 Als ik voor de optimale compactheid van de tekst ga, ram ik er nog voor het eind van de zomer bijdrage 10.000 uit. Normaal gesproken zit dit er dit jaar (net) niet in. Het lijkt me een aardige uitdaging om het te doen. Maar qua teruglezen is het natuurlijk volkomen ruk. Als je een beetje moeite doet moet ook een epos als Doctor Zhivago in één woord te vangen zijn, maar waar blijft je dan met het heen en weer geslinger tussen zo ongeveer alle denkbare emoties??

Ik ben er nog niet!

 Het is het omgekeerde van homeopathie. Een hele kuur in één pil. Wat, de hele medische wetenschap tot op heden in één molecuul. In feite is het niks nieuws onder de zon, als je de oorsprong van het heelal legt in een oneindig kleine punt. Terug naar het niks of eigenlijk het alles. Ik ga daar 'ns een nachtje over slapen, denk ik. Volgens mij ben ik de draad kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten