vrijdag 29 mei 2020

Ongeduld

 Op de een of andere manier had Mariana gisteren de smaak van het inrichten van de binnenplaats te pakken. Schijnbaar staan er inmiddels zoveel planten in borders en potten, dat het tijd is de aandacht op ander elementen te richten. Ineens staat een soort pizzaschep bij de buitenoven en wordt me verteld, dat er meer van 24 naar 13 overgeheveld gaat worden. Mij best, zolang het me niet in de weg staat en het niet in de categorie rommel thuishoort.

 Dat was gisteren. Er zijn wat onbestemde houten toestanden gearriveerd en een weefgetouw, nee een spin-dinges dat zo door de houtworm aangevreten is, dat aanraken beter voorkomen kan worden. Netjes weg gezet, wat de laatste 20 jaar ws niet het geval is geweest, en vandaag moest daar iets mee. Mariana zet zich iets in haar hoofd en denkt, dat wat moet gebeuren niet meer dan een handomdraai zal kosten. Mag kosten eigenlijk.

 Of ik olie heb? Dat is het soort vrg, wat ik dan zelf van de noodzakelijke details moet voorzien om te weten waar het in feite over gaat. Bedoeld is lijnolie. Maar hoe dan aub? Over al het vuil van de afgelopen decennia heen?? Blijkbaar. Misschien eerst ff schoonmaken, ik bedoeld schoonschuren? Dan zie je het animo smelten als sneeuw voor de zon. Ai, werk, tijd, geen zin in, etc. Allemaal zaken die ff niet ingecalculeerd waren. Zou zonde zijn, want de spullen zijn best een beetje aandacht waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten