vrijdag 22 mei 2020

Plaatsgebrek

 Het grootste deel van de de dag de orde in de schuur zo proberen te veranderen, dat ruimte vrijkwam. Resultaat? 1,5 m2. Dure anderhalve vierkante meter. Gelukkig werk ik met gesloten beurzen. Het is ook maar een begin. De winst zit 'm straks (?) in het wegwerken van het oude meubilair, wat er in de weg staat en wacht om opgeknapt te worden. Volgende klus? Misschien moet ik wel, wil ik serieus ruimte vrij krijgen. En dat moet. D'r ligt hout te wachten en de splijtmachine is net vandaag aangekomen.

 De belangrijkste reden om de schuur op te knappen was naast extra ruimte voor oa mijn kluszooi en de overwintering van Mariana's potplanten een goed toegankelijke plek te hebben voor het stookhout. Stookhout voor twee jaar. Eén stapel rechts, de andere links en dan niet vergeten welke kant aan de beurt is. Iets wat bij verschillende houtsoorten niet helemaal zal op gaan. (Haag)beuk bijv. voor de dag en eiken voor de nachtelijke uren.

 Het hout dus in principe een jaar binnen hebben liggen, voordat het verstookt wordt. Die ene kant is er en heb ik vandaag deels opnieuw en hoger opgestapeld. Een plezierig werkje trouwens. Al met veel plezier in Utrecht en natuurlijk Frankrijk gedaan. De andere kant is er natuurlijk ook, maar niet toegankelijk voor het straks gespleten hout. Daar staat dat vermaledijde meubilair, waar de fik niet in mag. Misschien kan dat, behalve opgeknapt voorlopig ook hoger gestapeld worden. Het moet uit de weg, hoe dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten