woensdag 27 mei 2020

Wapenfeit

 Itt mijn moeder heb ik niks met dodenadvertenties. Ik zou nieteens weten òf en zo ja waar ik die in de online versie van de VK zou moeten zoeken. Ik spel ze dan wel niet dagelijks maar de VK zet er altijd eentje op de overzichtspagina onder het kopje 'Eeuwig leven'. Heel af en toe slaan ze een dag over. Een zeldzaamheid.

 Behalve naam en van/tot data staat er ook altijd iets wat, denk ik, bedoelde is om naar hun betekenis te verwijzen. Een prestatie, zoiets. Vaak zegt het me niks, maar zelden gebeurt het, dat ik denk "Nou, nou" en dat een beetje in spottende betekenis. Vandaag was zo'n dag. Er zal als kop boven je 'In Memoriam' staan, dat je de eerste Nederlandse bent geweest die Anne Frank speelde....

 Zal niet direct na de oorlog zijn geweest, want toen was ze pas 10. Maar als dat het dus is, waar je door herinnerd wordt, was ik in stilte vertrokken. Misschien had ze dat ook wel gewild. Werkelijk nog nooit van Martine Crefcoeur gehoord en was die kop er niet geweest, was dat ook zo gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten