dinsdag 26 mei 2020

Miljardencircus

 Hou ik net als blijkbaar de rest van Europa doet de adem in voor wat morgen gaat gebeuren? De presentatie van de nwe meerjarenbegroting en de poging om Sinterklaas te spelen in de nadagen van corona?? Het zou niet alleen om de naam van de Europese Commissie en al die andere gedrochten van Europese pretenties gaan maar zelfs om het voortbestaan ervan incl. de euro. Nu maakt die euro me niet zoveel uit, de rest des te meer en vooral dat het fout gaat.

 Het hoeft niet helemaal uiteen te vallen. Het ooit na WO II opgezette europese economische samenwerkingsverband (EEG) deed wat het moest doen. De ellende is met de grootheidswaanzin van de Europese Unie begonnen. Laat ze een keertje goed op hun bek gaan en dan sec de balans op maken en hun knopen tellen voor de toekomst. Zullen ze niet ver komen en het daar dan ook bij moeten laten. Geeft een hoop leegstaande kantoorgebouwen in Brussel (en Strasbourg) en een hoop werkeloze ambtenaren. Baanloos is beter in dit geval, werken doen ambtenaren tenslotte niet.

 Alle pretentie eruit snijden en terug naar de basis. Van een logge, trage, tandloze, geldslurpende moloch naar een snelle interventiemacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten