maandag 18 mei 2020

Opgefrist

 Het leven voelt wat energieker aan, al doet de allergie zijn best om dat te dwarsbomen. Vandaag een hoop te doen. Krijg je, als je een paar dagen niks doet. Keuken, schuur en tuin. Geen ruimte voor verveling. Op stoom komen en lekker doordieselen. Weer zin in bezig zijn, zelfs als dat bezig zijn op de keper beschouwt vrij zinloos is. Daar stappen we vandaag op oud vertrouwde wijze overheen.

 Beginnen met de Penny. Slecht moment de maandagochtend. Veel lege rekken mn bij de verse groente. Maar niks aan te doen. Geen verantwoording meer in mijn zak, maar wel met handschoenen aan en mondkapje om. Bij de supermarkt, niet bij het verlaten van het huis. Ik ben benieuwd hoelang men de discipline in stand weet te houden. Ik geef ze 4 weken en dan doe ik ze volgens mij een plezier. Al dat corona voor, tijdens en na de mens is een gewoontedier en gaat de vertrouwde routines niet ineens overhoop gooien vanwege wat paniekerig gedoe rondom een virus. Ook (mogelijke) vervolgpieken gaan dat niet veranderen.

 Na de boodschappen zie ik wel wat ik precies ga aanpakken. Ik blijf wel bij het idee om vanuit de tuin naar de straat toe te werken voor wat de liggengebleven klussen betreft. Dat maakt spijkers uittrekken een goede kandidaatklus. Blaar oogt redelijk werkbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten