vrijdag 15 mei 2020

Ongedierte

 Luizen. Niet in de pels, maar op de spinazie, en dat was al slikken, maar nu ook op de tuinbonen. Natuurlijk! Een favoriet van de luizen. Wordt het een luizenjaar? Te warm, te droog. Gelukkig zijn we gisteren begonnen met het maken van een luizendodend aftreksel van allemaal natuurvriendelijke, muv de luizen dan, ingrediënten.

 Nauwelijks nog de tijd genomen om de ooit uitgezochte teeltcombinaties in praktijk te brengen. Volgend jaar maar weer. Ik heb al een hfdstk 'Lering' toegevoegd aan de tuinaantekeningen voor dit jaar. Registreren is leren. Is het bijv. een goede keuze om de rode uien een paar weken later te poten dan de gewone uien? Waarom doen de gele bonen, zowel klim- als struikversie het zoveel beter dan de groene bonen? De aandacht voor de houdbaarheidsdatum. Etc.

 Je zou er zo een blog mee kunnen vullen. Gelukkig zijn er al meerdere zeer lezenswaardige blogs op dat terrein en voel ik me niet geroepen om mijn vet daaraan toe te voegen. Waar zou ik de tijd vandaan moeten halen? De enige werkbare oplossing zou zijn om me 100% op de tuin te gooien en de rest in de vergetelheid te laten verdwijnen. Is me te monomaan. Nee, dank je. Ik laat de tuin aan Diane & Co's over en hou het bij mijn eigen leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten