zondag 29 november 2020

Zoektocht

 Nu de quarantaine van Sibiu, zoals de verwachting was, met twee weken verlengd lijkt te zijn, ik heb het nog nergens gelezen, moeten we onze kerstboom elders vandaan zien te halen. In Agnita heb ik vorig jaar al voor nop lopen zoeken. Toch een stadje met 1000-1500 huishoudens maar geen enkele kerstboomverkoper. Gisteren Médias en Sighisoara afgeklappert en weer noppes. Misschien zijn we te vroeg? Het is anders wel de eerste zondag van de advent en bij Hornbach lagen ze al. De kerstboom is hier ws ook minder vanzelfsprekend dan in Nederland of Frankrijk. We zullen het verderop moeten zoeken of het bos in trekken...
 
 Eind van de middag terug thuis met lege handen maar een gevulde maag. Bij de doorsteek van Sighisoara viel het Mariana op, dat er mensen zaten in Joseph T. Restaurants weer open? Mag weer binnen gegeten worden? Zijn de sluitingen inmiddels een lokale aangelegenheid zoals nu in Sibiu en hangt het van de regio af of zijn de algemene regels weer aangepast? Ik raak het spoor een beetje bijster.

 Maar restaurant, lunchtijd en Mariana ... dat werd dus stoppen en aan tafel plaats nemen. Het voelde apart aan. De vanzelfsprekendheid waarmee we een jaar geleden nog in een restaurant aan een tafel aanschoven is niet meer. Het is nu haast een cadeautje, dat ons in dit geval ook nog onverwachts in de schoot viel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten