woensdag 11 november 2020

Sturen

 Iets binnen. Iets buiten. Een overgangsdag. Zo zullen er wel meer volgen. Buiten bezig geweest totdat mijn voeten het qua temperatuur voor gezien hielden. Iets van twee uur of zo. Had eerder afhakende vingers verwacht, maar die zaten blijkbaar beter ingepakt. In het omgewerkte stuk braakliggende tuin zit zoveel rotzooi in de grond, dat het perceeltje inmiddels weer bijna helemaal groen ziet. Misschien vriest het spul stuk, misschien ook niet. Geen zin om mijn gedane werk zo terug overgenomen te zien worden door moedertje natuur.

 Met losmaken geprobeerd, maar dat werkt niet. Wat er weer groeit wortelt verhoudingsgewijs redelijk diep. Bovendien is alles zo nat, dat de wel losgekomen wortels binnen een dag of twee weer weer hun werk doen. Dat schiet niet op. Dus maar hakken en verwijderen. Morgen verder. Ook de bonenstaken verwijderd. En net zoals de staken in het voorjaar de tuin de gewenste touch van een moestuin geven, zo ziet het pas echt kaal uit, naakt zelfs, als de staken uitgetrokken en naar binnen zijn gezet.

 Met de staken had ik het buiten ook gezien. Lunchtijd. Opwarmen ipv koken. Vluggertje en toch was het na tweeën voor we weer aan de slag konden. Dan heb je net twee uurtjes voordat de honden aandacht en vooral voer willen. Het is ff passen en meten om die periode opgevuld te krijgen zonder al teveel tijd te verspillen. Opruimen zal de komende tijd de klok slaan. Alles wegwerken wat in de zomermndn op de tafels is aangeslibt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten