donderdag 12 november 2020

Winters

 Latertje vandaag. Winterslaapneigingen slaan weer toe! Titel voor een krantenartikel met komische inhoud. Geen politieke draaikonterij maar ook niet de zoveelste betutteling onder motto van "Hoe doe je wat het best" of "Vijf tips voor een betere weet ik wat". Gewoon welke consequenties er vast kunnen zitten aan een uurtje later dan normaal je bed uit komen. Buurvrouw staat al te gluren. Boeren bezig op het land. Etc. In Nederland zullen het heel andere auto's in de file zijn.

 Het zou zonde zijn om de winter te verslapen maar geheel onaantrekkelijk is het idee niet. Gisteren een fles port uit de kelder gehaald. Dat is niks voor het voorjaar. Dat is iets voor nu. Voor als ik vandaag of morgen de eerste poging onderneem om speculaas te maken. In dat kader is het misschien aardig om eens de kruidenmix samen proberen te stellen. Èn te proeven om een debacle als met de peper een paar jaar geleden in de kruidnoten te voorkomen.

 Het lijkt er steeds meer op, dat ik met één been binnen en één been buiten staat qua bezigheden. Soms schrik ik vanzelf, als ik denk dat het tijd wordt om binnen aan de slag te gaan. Alsof ik de winter over me afroep. Dat is weer het andere uiterste. Ik heb er niks op tegen, kan het zelfs waarderen, maar het is niet als de zomer, waar ik naar uit kan kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten