zaterdag 21 november 2020

Intermezzo

 Me redelijk door de dag heen gerommeld. Niet veel gedaan, maar meer dan niks en dat is mooi meegenomen. Geen bakaspiraties vandaag. Misschien kan het geen kwaad om na de honden en voor het koken de tijd zinvoller te besteden dan weer voor de Pc hangen. Het bakken heeft bewezen dan het kan. Helaas zijn niet alle potentiële klusjes zo mooi afgebakend qua tijd en spaarzaam in voorbereiding en afwerking. Moet ik nu namiddagklusjes gaan sparen?

 Ik zou bijvoorbeeld de al weken geleden afgevulde wijnflessen eens in de wijnkelder kunnen leggen. Zo'n klusje dat blijft liggen net omdat het zo weinig tijd kost om het te doen. Kan gelijk de laatste 25 ltr op de wasmachine gezet om af te tappen in de 0,75 flessen. Zelfs dat overhevelen zou een namiddagklusje kunnen zijn. Op het randje dank voorbereiding en schoonmaak achteraf, maar het zou net kunnen. Met een simpele maaltijd voor de avond, dwz niet teveel voorbereiding noch kooktijd, heb ik 1,5 uur vrij in te vullen. Bijna een half dagdeel!

 Maar eens werk van maken. Mooi doel voor de mndn december en januari. Begin februari zal de toename van de dagduur met z'n extra daglicht een streep door het verkregen moment zetten. Ondertussen richten we ons sowieso al meer op het voorjaar dan de winter waar we dan nog in zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten