maandag 16 november 2020

Viraal_58

 Quarantaine van Sibiu is een feit. De vierde stad in Roemenië die dit lot treft. Vanochtend om vijf uur ingegaan. Bewoners mogen alleen hun deur uit als het iets strikt noodzakelijks betreft. Winkels sluiten om 8 uur in de avond. De uren tussen 10-13.00 zijn gereserveerd voor 65-plussers om hun noodzakelijkheden in te slaan. Om te beginnen geldt het voor twee weken. Daarna ziet men verder. 
 
 Zover kan ik het vinden, maar nog steeds niks over de consequenties voor mensen van buiten. Ligt er een cordon politie rond de stad om de invalswegen en weggetjes hermetisch af te sluiten voor inkomend dan wel uitgaand verkeer? Rij je op de laatste meters van de te overbruggen 50 km in een fuik en moet je omkeren? Lijkt me toch zinniger om dat op een manier bekend te maken, dat dit soort ongein niet nodig is.

 En als je alleen de deur uit mag voor strikt noodzakelijke zaken, Waarom zijn dan meer winkels open dan de kruidenier en apotheker op de hoek? Lijkt me stug dat je 'strikt noodzakelijk' naar H&M of C&A moet in de komende twee weken of naar de Decathlon of een cadeauwinkel. En dan niet meer dan één persoon per 8 m2. Dat wordt weer in de rij staan als het überhaupt valt uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten