woensdag 25 november 2020

Lapwerk

  Vandaag essentiële stappen gezet in de aanpak van de existentiële vrgstkkn van het moment: 4 ramen gelapt!  Of eigenlijk maar twee, maar dan van die dubbele ramen. Ramen buiten, ramen binnen en daartussen een vrije ruimte. De buitenramen (als ik me niet vergis) met dubbelglas, dus in totaal dik driedubbel geïsoleerd. Kom mij verder niet aan met andere isolatietoestanden zoals piepschuim op de buitenmuren. Je moet een huis niet verstikken. Vind je zelf vast ook niet prettig. En wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook je huis niet.

 Al dat energieneutrale gekef van overheden is hier gelukkig nog geen gemeengoed en het zal mijn tijd ook duren, schat ik zo in. Eén van die zaken, waarvan ik blij ben, dat ik geen eeuwig leven heb. Als het huidige financiële systeem het nog een paar decennia volhoudt en er geen nieuwe Napoleon of Hitler opstaat, kom ik er op een pandemietje na goed af qua groots dwingende omstandigheden.

 Ondertussen zijn 2 van de 3 ramen in de keuken schoon en de eerst kerstdecoraties opgehangen. Gelijk maar al de dozen met kerstspul van de zolder gehaald. Zes zijn het er inmiddels, de kribbe buiten beschouwing gelaten, die nog eens twee verhuisdozen in beslag neemt. Het grote versieren kan beginnen als we ergens een spar vandaan weten te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten