dinsdag 17 november 2020

Funderen

 Moeilijk doen is een kunst waar ik maar moeilijk mee overweg kan. Als de producent van de kas zegt, dat het alu basisprofiel direct op de grond kan worden geplaatst en enkel verstevigd hoeft te worden met een paar bijgeleverde 'ankers', ALS de grond vlak en waterpas is, dan is het toch overdreven als je een betonblokken muurtje gaat maken en dat op een 30 centimeter betonfundament wilt zetten als de tuin 20 cm afloopt op 8 mtr. Of ben ik gek?

 Volgens mij moet een zandbed van 20 centimeter voldoende zijn om een waterpas vlak te creëren waar dan dat betonblokken muurtje op neergezet kan worden, waar dan weer de basis van de kas op kan rusten. Dat muurtje bestaat uit gestapelde holle blokken met wapening, die dan vol gestort worden met beton.

 Probeert hij de ene keer iets als 'voldoende' te presenteren wat voor mij te magertjes is, doet hij nou alsof we een huis gaan bouwen ipv een glazen kas neerzetten van nog geen 1000 kg verdeelt over over 24 m basisprofiel. Gaande de discussie verandert het voorstel en inmiddels weet ik niet meer wat hij precies zou willen. Kortom uitkijken geblazen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten