maandag 16 november 2020

Koek

 Ff uit het losse handje een ontbijtkoek gebakken. Dat het kan. Is zelfs 'a piece of cake' qua werk. Mengen, rusten, bakken. Als tussendoortje tussen de de hondenronde en het avondmaal. Ik zal niet zeggen, dat het in vijf minuten gepiept was. Het moet om te beginnen al anderhalf uur in de oven. Maar het is niet overdreven veel werk en absoluut niet moeilijk. Het zal moeilijker worden om de gewenste smaak voor elkaar te boksen.

 Het was obv een Frans recept uit één van de uitverkoren tijdschriften en ik vond direct al, dat ze erg voorzichtig waren met het aantal en de hoeveelheden kruiden. Een eerst proefronde, toen de prachtig gevormd 'cake' uit de oven kwam, bevestigde mijn vrees. Misschien een premature conclusie. Voor het eindoordeel moet ik een dag wachten. De koek schijnt te moeten rijpen en dat komt de smaak (oa?) dan ten goede. Aan de structuur hoeft niks  te gebeuren, die is perfect, al zeg ik het zelf. Mag ik best zeggen, want het recept is niet van mijn hand.

 Uit nieuwsgierigheid direct door wat Nederlandse websites gebladerd en die waren naar mijn idee vaak te royaal met de kruiden. Het zal er ergens tussen in zitten. Wat ook opviel was de hogere baktemperatuur en kortere bakduur. Ik hou het op de 130º en 1,5 uur. Weet niet, ergens voel dat goed, sympathiek aan. Lekker slow ook. Maar misschien dan wel met een Nederlandse variant als ik de internetrecepten beter bekeken en vergeleken heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten