donderdag 12 november 2020

Oprisping

 Om half tien, schoongebadderd en wel de kruidenhoekkast uit te mesten en schoon te maken. Wie haalt het in z'n bol? Ik. Dat zijn goeie tekenen. Doet me aan de inpakfase in Frankrijk denken. Kon ik me een hele dag voor de voeten lopen en acht, negen uur 's avonds was er ineens houvast en ging ik aan de slag. Niet een uurtje zoals nu maar rustig tot 2-3 uur in de ochtend. 
 
 Aanleiding was vandaag het maken van een tweetal speculaaskruidenmixen. Daarvoor van de week kruiden gekocht, waar ik nog geen potjes voor had. Die potjes waren het probleem niet. Zat bewaard glaswerk in diverse soorten en maten èn ruime veelvoud. Maar gevuld was de vrg, waarheen met die dingen? Er stonden al kruidenpotjes of eigenlijk flesjes op plekken waar ze eigenlijk niet zouden moeten staan.
 
 Van het een komt het ander en eens goed huisgehouden onder (thee)kruiden, die ik zolang ik hier leef nooit heb gebruikt. Die fase heeft met de verhuizing een eind gevonden. Dat ruimde lekker op. Beetje zonde wel, maar al die gedroogde plantendelen verliezen gegarandeerd hun smaak en ws ook hun vermeende werking. Ineens was er op de twee uitdraaibare plateau's, die zo lekker handig wegdraaien in een hoekkast, een hoop plek over. Nadeel was, dat je zag hoe vuil ook een afgesloten kast wordt in iets van vier jaar tijd. Poetsen dus.

 Morgen nog een paar flesjes meer opduikelen en dan zit alles netjes achter glas en min of meer geordend. Bijna kicken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten