maandag 23 november 2020

Diepvriezen

 Koud. De winter geeft voorproefjes. Kleine, steeds koudere plaagstootjes. De tijd is voorbij, dat je zomaar ff naar buiten liep. Behalve het aantrekken van een jas bedenk je je wel tig keer, voordat je zonder reden de deur uit zou gaan. Zelfs met reden bedenk je je als het ff kan. Als het straks -15º of kouder is, maakt het allemaal niet zoveel meer uit, maar nu op de overgang hakt het er stevig in.

 Min 3 of 4 is een wereld van verschil met -6 en -7. Het is de grens tussen geen of wel een muts en ook handschoenentijd en de sjaal niet vergeten. Dan is het inpaktheater op wintersterkte. De rest is psychologie en afharden. Het is nu een kwestie van optimaal gebruik maken van de laatste dagen, dat het niet bijvoorbaat afzien is, als je naar buiten gaat.

 Was het niet voor de honden en de melk ik zou me zo 3 mndn opsluiten en de deur niet uitkomen.. Voorraad zat. En ja, ik heb niks tegen de winter als het seizoen eenmaal goed opgang is gekomen, maar dat wil niet zeggen, dat ik sta te springen om z'n komst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten