donderdag 26 november 2020

Overgeslagen

 Eén berichtje in de afgelopen 24 uur. Eéntje, meer niet. Dat is schraal. Gisteravond zelfs niet meer ingelogd op de Pc. Vanuit de krant het bed in gedoken. Is er iets aan het veranderen? Is het toeval? Is het de tijd van het jaar? Er wordt gezocht. In zoverre kan ik het volgen. Maar van een overval door de winter is geen sprake. Het is niet anders dan andere jaren voor wat mijn herinnering betreft. En bovendien is het koude seizoen al weken geleden begonnen met zich te melden. Vanwaar dan dat alles anders lijkt dan anders?

   Is het allemaal wel zo anders? Is het niet gewoon zo, dat mijn leven in de aanloop naar de winter anders was, actiever is geweest dan in de voorgaande jaren? Waardoor de overgang er explicieter inhakt? Minder sluipend. Het zal niet alles verklaren, maar het speelt zeker mee. Niet dat ik de andere jaren niet op het laatste moment nog vanalles uit de weg moest zetten voor het winterse gebruik van binnenplaats en schuur. Verschil is, dat ik toen (alsof het jaren geleden betreft) weinig tot niks anders om handen had en dat is nu duidelijk anders.

 Er is meer te doen. Ik probeer meer ballen in de lucht te houden. Ik heb niet zoveel oningevulde tijd meer tot mijn beschikking. Het is nog geen dringen maar wel schuiven. En dan kan er soms iets wegvallen, is gisteren gebleken. Laat ik het daar op houden. Begint een stuk rustiger aan de dag dan als ik naar fundamentelere zaken moet gaan wroeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten