zaterdag 14 november 2020

Opruiming

 Moed en energie verzamelen voor het tweede deel van het aanrecht èn vooral niks van de ene kant op de andere kant dumpen. De met moeite vrijgemaakte ruimte rechts moet kost wat het kost behouden blijven. Alleen meer ruimte is een optie, voor minder doen we het niet. Meer èn schoon. Weg met de dooie vliegen en wespen, spinnenwebben en hun makers, al ben ik in dat laatste niet echt fanatiek. Die beestjes doen goed werk. Ze zouden alleen niet van die vangnetten moeten maken.

 Heel veel meer ruimte zit er niet meer in. Wat lege wijnflessen schoonmaken en wegleggen en dan hebben we het gehad. De rest is vaatverzamelplek. Daar staan nu een paar vergieten met de laatste pepers resp. tomaten succesievelijk hun groene kleur te verliezen en dan òf te gebruiken zijn òf weggegooid moeten moeten, omdat het bederf sneller gaat dan het verkleuren.

 Het meest werk gaat vandaag zitten in het plek zoeken voor een aantal kookboeken. De rekjes in de keuken staan vol. Gaat dat een paar (oudere) exemplaren de kop kosten of gaan de nwste exemplaren gewoon richting de boekenkast en verdwijnen daarmee ws geheel uit mijn zicht? En dan heb ik het maar niet over de reeds diverse keren uitgedunde stapel kooktijdschriften, allemaal Frans, waar inmiddels een soort harde kern van is over gebleven.

 Het wegdoen, dwz weggooien van oude kookboeken heb ik al eerder geprobeerd, maar is me toen niet gelukt. Raar eigenlijk, want ik maak van al die kookboeken maar zelden gebruik. Ze zijn er meer voor 'de heb' dan als inspiratiebron. Wil ik iets maken maar mis zelf ff de fantasie om er een aantrekkelijke draai aan te geven, kijk ik eerder op een paar websites dan ik door de boeken blader. Veel gerichter en sneller. Als ik het helemaal niet weet, werkt het precies andersom. Alleen gebeurd dat niet zo vaak, alleen bij bijzondere (feest)maaltijden.
 
 De oude getrouwen hebben hun plek in feite gewoon verdiend al worden ze niet of nauwelijks nog gebruikt. Er zijn boeken bij die de halve eeuw aantikken, die ik ooit met pijn en moeite van mijn zakgeld, bijverdiensten en later van de riante studiebeurs heb bekostigd. Is meer plankruimte maken geen optie? Er moet echt meer wegzet, -leg, -hang etc plek komen in de keuken. Maar waar ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten