vrijdag 27 november 2020

Opgraven

 Bezig met opruimen was er iets weg te gooien. Iets van plastic. Dus voor de recycle-container. Die container staat naast de ingang naar de wijnkelder. Terwijl ik wat gebroken was weggooide, bedacht ik me ineens, dat ik niet zolang geleden bezig ben geweest om een paar kisten te openen in de wijnkelder. Om wat meer variatie tot mijn beschikking te hebben, als je weer een keertje de kelder induikt voor 'iets roods'. En waar open je wijnkisten mee?  Met een beitel of een grote schroevendraaier, zo'n oude platte èn een hamer. Zou het?

 Natuurlijk direct de kelder ingegaan met de foon als zaklamp. De eerste blik op de kant waar de kisten staan was teleurstellend. Niks geen gereedschap te zien. Maar ik herinnerde me toen ook aan de andere kant van de kelder bezig geweest te zijn. En ja hoor, daar lag de beitel èn de hamer.

 Hè, hè. Gelukkig niet buiten tussen het onkruid. Had die daar ergens gelegen had ik 'm ws pas in het voorjaar gevonden en niet nu. Opgelucht en met lichtere tred de rest van de middag met spullen lopen sjouwen en schuiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten