maandag 30 november 2020

Spelen

 De truck staat in Bari klaar voor vertrek naar Stockholm. Een rit van dik 40 uur, in concreto ruim 2,5 uur speltijd. Het gaat dwars door Europa van zuid naar noord over goede wegen, vnl. autosnelwegen. Bekende weg. Ik kan 'm bijna dromen. Wat is nou de lol om daarmee bezig te zijn? Wat maakt dat ETS2 me zo blijft aanspreken? Ik vrees, dat het oa net in dat 'bekende' zit. Die blik op de einder of in het niks van de nachts.

 Voor nog niet gereden wegen, ze zijn er nauwelijks meer, moet ik in de stemming zijn en de tijd hebben. Veel bochtenwerk. Niet het relaxte van een biologische cruisecontrol met het verstand op nul. Je hebt het ook niet overal. Mn Italië en Duitsland maar ook Polen zijn ideale landen om doorheen te rijden. Roemenië absoluut niet met zijn gebrek aan autosnelwegen en de langgerekte lintdorpen, die je om de haverklap dwingen om de voet van het gas te halen.
 
 Af en toe een aanvulling, zoals de aanstaande uitbreiding naar Spanje en Portugal is natuurlijk niet verkeerd. Mn Spanje zal de nodige autosnelweg kilometers toevoegen. Misschien wordt mijn favoriete traject dan wel iets tussen Zuid-Spanje en het zuiden van Italië. In een paar dagen (Sinterklaas) zou het zover kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten