dinsdag 17 november 2020

Onverbiddelijk

 Door ervaring wijzer. Je kunt het natuurlijk deels op je vijf vingers uittellen, maar aangegeven stond en staat het voor zover ik weet nergens. Ook de agent die ons aanhield hield zich wat dat betreft op de vlakte. Het is quarantaine hier en jullie hebben hier niks te zoeken! Hij zei het wat vriendelijker en notabene in redelijk vlot Engels. De stad is kortom afgesloten of dat zou men graag willen. Alle wegen en alle auto's controleren lijkt me bij een stad van het formaat van Sibiu ondoenlijk
 
 Wij kregen het advies om naar huis te gaan en niet meer naar Sibiu te komen in de rest van de mnd. Gelukkig werden we pas bij het uitrijden uit de stad gecontroleerd en mochten we bij de binnenkomst doorrijden, omdat de agenten al druk bezig waren met andere onverlaten. Of de agent, die ons controleerde, ons heeft nagekeken weet ik niet, maar wij reden niet zozeer de stad uit als naar de bouwmarkt Hornbach. Een kwestie van links ipv rechts.

 Een uur later reden we tevreden huiswaarts. Het voelde alsof we de instanties om de tuin hadden geleid. Het had makkelijk anders uit kunnen pakken. Nu had Mariana haar kerstservies en decoraties voor een deel kunnen aanvullen, men had niet alles wat in de brochure werd aangeprezen, wat wel vaker voorkomt en gek blijft, en ik had mijn slag kunnen slaan qua hout voor het voorraadsrek in de tussenkelder. Deels slechts om te zien of wat ik in mijn hoofd heb ook werkelijk werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten