zondag 29 november 2020

Passeren

  Net het totaal van de blogbijdrages uit 2018 gepasseerd. 2019 legt maar een fractie meer op de plank. Dat betekent, dat december alle ruimte heeft om een nw 'record' neer te zetten. Was dat nou wel of niet het streven dit jaar? Als ik 'Nee' zeg, lieg ik. Als ik 'Ja' zeg, klopt het ook niet. Ik heb afgelopen jaar een paar keer geprobeerd hoe het is, als ik bewust naar een (hoger) aantal bijdrages per dag streef. Dat werkt om te beginnen langer door dan de mnd, waarin je het je voorneemt, en geeft wat als leuke bezigheid bedoeld is een ongewenste bijsmaak.

 Maar een neiging naar 'meer, meer' kan ik niet ontkennen. Of het nou om aantallen, tijd, perfectioneren etc gaat, er is altijd dat 'Het kan meer, sneller, beter, etc. In feite de mentaliteit van een topsporter of CEO van het een of het ander maar dan met een flinke dosis Oblomov gezien vanuit het perspectief van iemand die op de bank hangt. Willen en niet-willen tegelijktijd.

 Na de zelfopgelegde produktiedwang een halt toegeroepen te hebben de duwende drijfveren aan de kant gezet. Althans geprobeerd. De ritmedwang liet zich niet zonder slag of stoot terugzetten. Sinds deze mnd gaat het beter en zo wil ik het die laatste kleine 200 bijdrages volhouden. Kortom nog iets van 1,5 mnd te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten