vrijdag 27 november 2020

Ondergewaardeerd

 Aangename dag èn een hoop gedaan of in elk geval de nodige uren bezig geweest mn buiten. Twee-drie graden boven nul met zon maar helaas in de schaduw en handschoenen is best aangenaam werkweer. En dan is Weeronline.nl met z'n dagwaardering verder gezakt naar 4. Ik hoop voor ze, dat ze het Nederlandse weer beter weten te voorspellen.

 Schuur en mn de doorgang naar de tuin is bijna winterklaar, dwz uitgeruimd. We zouden ooit nog iets moeten met het afkunnen sluiten van de poort naar de tuin. Daar zit alleen een hekwerkpoort. Dat heeft het voordeel van zicht naar achteren en niet rondom ingesloten zitten. Nadeel is, dat wind, regen, vorst en sneeuw vrije toegang hebben tot de schuur. Mn bij de combinatie van stevige wind en sneeuw kan de hele schuur van binnen onder gesneeuwd raken. Regen beperkt zich tot een meter binnenwaarts in de doorgangszone.

 Grote glazen deuren zou prachtig zijn, maar zullen een godsvermogen kosten, terwijl ze het grootste deel van het jaar geopend zullen zijn en weinig visueel effect scoren. Een meer praktisch en ws ook betaalbaarder alternatief is een dik, helder doorzichtig plastic (niet vergelend!), dat af en opgerold kan worden en aan de zijkanten met van die oude schakelaardraaiknoppen wordt vastgezet indien het afgerold is. Je ziet die dingen veel rondom buitenterrassen in bouwsels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten