woensdag 11 november 2020

Verderfelijk

 Eén van de overbodigheden, die we uit de supermarkt(en) hebben getrokken, betreft een pak koekjes. Krokante boterwafels! Van die witgeel tot goudgele rondjes met uitsteeksels aan de rand en een erin gedrukt ruitjespatroon over de rest van het oppervlak. Je hebt ze van heel dun (en dan met stroop) tot heel dik met slagroom op de kermis. Deze waren ongeveer een halve centimeter dik èn krokant. Op slag verliefd. Foute boel!

 Nonchalant in het winkelwagentje gemikt. Direct was er sprake van een beheersingsconflict. Ik had het pak bijna opengescheurd voor het in het karretje lag, maar in de winkel weet ik me altijd net nog te beheersen. Was Mariana er niet bij geweest had de beheersing tot in de auto gereikt en zich dan overgegeven. Nu het spul achterin verstouwd en naar huis gereden.

 We waren laat. Dus met de wafels in het achterhoofd eerst de honden verzorgd maar tijdens het zoeken van plek voor al die ingeslagen overbodigheden ging de verpakking van de krokante boterwafels er als eerste aan. Eentje om te proberen. En die beviel. Dus nog maar twee. En zo slonk tijdens het opruimen van de boodschappen de inhoud van het wafelpak. Ter bescherming van mezelf het restant in een koektrommel gedaan maar dat is een beetje jezelf voor de gek houden. Die trommel is alleen voor het oog van anderen. Het legt mijn plotse vraatzucht geen serieuze beperkingen op.

 Met het oog op de avondmaaltijd tijdelijk op de rem getrapt maar de laatste wafels soldaat gemaakt bij de koffie achteraf. Een heel pak krokante wafels in een paar uur tijd. Nu hopen dat ik hun bestaan vergeet voor ik weer in de buurt van die Delhaize super kom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten