vrijdag 27 november 2020

Vlotten

 Vanmiddag ook begonnen aan het naar binnen leggen van de onderdelen van wat in elkaar gezet de kas moet worden, die er dit jaar net niet van gekomen is. Sneller dan gedacht. Had me dat pas ergens volgende week zien doen. Behalve wegleggen is het ook een kwestie van sorteren èn bekijken wat ik allemaal heb.
 
 Van een aantal profielen is me de functie duidelijk. Het grootste deel zegt me weinig. Dat wordt een kwestie van kijken, vergelijken en aantallen tellen. De constructiehandleiding werkt vnl met tekeningen waarbij ieder profiel -volgens mij- duidelijk wordt weergegeven qua vorm en plek waar het ding bedoeld is.

 Een paar profielen zijn ruim 8 meter, de lengte van de kas. Daar kan ik niks mee. Die zullen buiten moeten blijven liggen. De rest zou onderdak terecht moeten kunnen. Ik begin (natuurlijk) direct te bedenken of die lange lengtes niet alsnog in de schuur gelegd kunnen worden, maar dat wordt moeilijk. De schuur is iets van 10 meter, staat overdwars en heeft de toegangspoort globaal in het midden. Links (vanuit de binnenplaats gezien) heeft een metertje meer dan rechts. De poort is een mtr of 3 breed. Nokhoogte is volgens mij lager dan 8 mtr.

 Ik krijg de 8 mtr wel binnen, denk ik, maar niet plat liggend. Ik denk niet, dat schuin ingestoken wegzetten zonder voldoende steunpunten een goed idee is bij de lengte van 8 mtr ruim. Misschien onderneem ik een poging, anders blijft het lekker buiten liggen. Het zou er tegen moeten kunnen. Het is dat het in de weg ligt op de binnenplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten