dinsdag 17 november 2020

Smaakgeschil

 De 24 uur zijn nog niet om maar de smaak van de ontbijtkoek is al beter. Beter maar niet wat het naar mijn idee zou moeten zijn. Geloof ook niet dat nog meer uren die smaakt wel gaat brengen. Vrg is nou 'Hoe krijg je die wel?'. Waarbij het zoeken al begint met het benoemen van de de gewenste smaak. Zonder richting waarin het gezocht moet worden, wordt het gokken qua kruidenhoeveelheden en soorten. Het moet geen speculaas in sponsige vorm worden, maar wat wel en wat niet? En misschien zit het minder dan gedacht in de kruiden en meer in het meel en/of de honing.

 Bij een volgende poging gaat er in elk geval meer gember in, komt er cardamon bij en mag/moet voor het evenwicht de kaneelhoeveelheid omhoog. Nootmuskaat, kruidnagel en anijs zijn meer voor de ondersteuning en mogen op de achtergrond blijven. Verder misschien deels stroop ipv honing? Eerst nog maar eens in de Nederlandse recepten grasduinen.
 
 Ik kwam gisteren een paar recepten tegen, die authenticiteit pretendeerden. Dat is natuurlijk geen garantie voor het vinden van de juiste smaak. Ik heb ik 1800-zoveel geen ontbijtkoek gegeten, maar het geeft misschien wel een idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten