zaterdag 21 november 2020

Stemming

 Triest ziet het buiten uit. Zou men in een woestijnachtige omgeving de regen ook als triestmaker zien? D'r valt al vanalles sinds gisteravond. In de tuin is het kortom weer soppen en ook het verdere looppad van de hondenronde is meer modderzooi dan gras. Tijd dat het gaat vriezen. En stuk minder risico om onderuit te gaan.

 De vijf winterklaar gemaakte tuinpercelen doen me iedere ochtend en avond weer goed, als ik er langs loop. Volgend jaar, als alles wat ontgonnen moet worden echt schoon is gemaakt, zou de hele tuin mogelijk moeten zijn. Maar laat ik niet zover vooruit lopen. De schone percelen compenseren een beetje het gemis van de kas. Hoewel, als ik eerlijk ben, de kans klein was dat het ding tot stand was gekomen. Met de snel zakkende temperaturen overdag .... Mijn handen zijn niet gemaakt voor buitenwerk in herfst of winter.

 Handschoenen kunnen het manco deels compenseren maar niet alle werkzaamheden zijn geschikt voor het werken met handschoenen aan. Constructiewerkzaamheden als de kas is er zo eentje. En die alu-profielen in deze tijd zonder handschoenen hanteren gaat één profiel goed tot redelijk en daarna is het afgelopen. Het voorjaar is wat dat betreft een betere tijd. Laat ik ondertussen met de aannemer tot één ontwerp voor het kasfundament proberen te komen en daar niet mee wachten tot ze volgende week aan de slag willen. De Roemeense methode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten