zondag 8 november 2020

Afstrepen

 Gekapt! Natuurlijk is het de tuin geworden. Veel meer dan spitten heb ik niet gedaan. Gisteren krap een kwart en vandaag de rest van het perceel. Ik heb geen idee of er zoiets als 'Speed spitten' bestaat. Indien 'Ja' dan is dat niet aan mij besteed. Ik ben (inmiddels) meer van de slowspit beweging. Maar wat geeft het. Uiteindelijk telt het resultaat en dat ligt er nu mooi bij. Morgen de laatste oude koemest erop en we zijn een grote stap verder.

 Hèt doel is natuurlijk om het fundament voor de kas te leggen en dan zien hoe we het bouwpakket staande krijgen. De constructie moet òf helemaal òf helemaal niet neergezet worden. Ik denk niet, dat het een goed idee is om de boel half bijeen geschroefd de winter door te loodsen. Of er ook glas in gaat komen, is een andere vrg.
 
 Om te beginnen een waterpas fundament in een perfecte rechthoek, dwz kruislings gemeten met dezelfde afstand tussen de hoeken. Dat is stap één. Dan zien we verder. Stap twee is de constructie opvullen met beton. Iets wat afhankelijk gaat zijn van de nachtelijke temperaturen. Verdere stappen zijn daarna aan mij. Liefst zou ik willen dat dat gisteren al zover was geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten