maandag 30 december 2019

Winters

 Winterweer zoals winterweer zijn moet: koud, wit, blauw en zon.

 Inmiddels kan ik de tendens benoemen, dat dit 'altijd' net voor of net na O&N begint. Na wat korte tryouts settled de vorst zich en het is onwaarschijnlijk, dat het kwik boven de nul weet te komen vóór eind februari. 's Nachts wel te verstaan. Voor de komende twee weken beweegt de temperatuur zich tussen de -5 en -10. Rustig winterweer. Misschien hier en daar nog een paar vlokjes sneeuw maar geen zicht op ski-mogelijkheden. Mocht daar iemand behoefte aan hebben.

 Misschien dat ik deze week een poging ga ondernemen om het houthakken alsnog op te pakken. Geen idee of dat wil werken. Of de boel aan elkaar vast gevroren zit bijvoorbeeld èn, belangrijker, of mijn handen in deze weersomstandigheden tot gerichte arbeid van enige tijdsomvang in staat zijn. Zo niet, dan zal er gehakt hout via andere kanalen geregeld moeten worden of we laten de tegelkachel uitgaan en schroeven de temperatuur van de CV op.

 Gaan we zien of de CV het alleen af kan. De tegelkachel in de achterste hoek van het huis zorgt voor een stevige ondersteuning van de temperatuur in meer dan de helft van het huis. Als de tuinkamer straks af en ingericht is, mag het wel een tandje lager. Anders verwacht ik dat Mariana de hele winter die kamer niet meer uitkomt. Het is er soms 10 graden warmer dan in de rest van het huis. Niet mijn temperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten