woensdag 25 december 2019

Heroriënteren

 Waar gehakt wordt vallen spaanders, maar ik mag niet klagen tot nog toe. Een paar stomme leesfouten en soms wel erg summiere beschrijvingen. Verder gaat het gewoon goed. Wat me wel opvalt, is, dat ieder recept à la minute wordt afgemaakt. Debet aan waar ze vandaan komen. Ik ben echter niet alleen kok maar ook tafelgenoot.

 Dingen moeten in volgorde, achter elkaar en als je niet steeds tussendoor een uur in de keuken wilt staan, dan moeten dingen op elkaar kunnen wachten, warm gehouden worden cq klaar gemaakt tot aan het moment, dat het op de borden wordt gelegd, gedrapeerd of gearrangeerd. Daar gaat het een beetje mis, ook weer deels door de tekst, die er is, niet geheel tot me te nemen. Eigenlijk gaat het alleen bij het hoofdgerecht mis, maar dan ook bijna op alle terreinen. Ik denk, ik overleef dat.

 Aan de relatieve orde in de keuken is te zien, dat het zo slecht nog niet gaat. Niet zeuren dus, maar langzaamaan beginnen aan het heen-en-weer'tje tussen fornuis en tafel. Kan ik me ondertussen bedenken hoe ik het hoofdgerecht een beetje aardig over de bühne ga brengen. Drie gangen bedenktijd en mocht het misgaan dan verzacht het toetje gegarandeerd de pijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten