donderdag 19 december 2019

Logistiek

 Druk, druk, druk en het is pas donderdag. Niet ik, maar om ons heen. Kerst is over een week. Ik ga er gemakshalve vanuit, dat de supermarkten hun bestelling- en aanvoersysteem op orde hebben. Niet in het weekeinde de 'normale' leegverkoop en op maandag tussen de pallets vol met dozen door slalommen van het ene lege rek naar het andere. Vòòr het weekeinde allemaal vers spul inslaan, wat je pas op woensdag gaat gebruiken, lijkt me niet wenselijk.

 Het is in feite te bar voor woorden, dat je bijna als een sterrenrestaurant op je versgoed aast. Niks uit eigen voorraad of met spul, dat al eerder speciaal voor de feestdagen is bereid (sarmale, bijvoorbeeld) en aan de kant gezet. Niks geen biologische toestanden uit eigen regio of dorp als het kan. Misschien gaan we zaterdagochtend wel nog naar de markt van/voor kleine producenten in Sibiu. Is wel weer 100 km rijden.

 Weet niet of die afstand in de filosofie van bioregionaal past en dat liefst nog seizoensgebonden ook. Komt de Kerst er bekaaid vanaf. Kolen, wild, varkensvlees, een oude kip, aardappels, wortels en mais voor de polenta, als ik zo ff de seizoenslijst voor ogen probeer te halen. En allerlei zoet-zuurs en ander ingemaakt spul. Verwend, gewoon verwend. Dat is het punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten