zondag 15 december 2019

Kerstmarkt

 Avond voor de sfeer en de rust om er de tijd voor te nemen. Dan is zo'n kerstmarkt, die nauwelijks anders is dan andere jaren best verteerbaar. Nachtje Sibiu, om nergens rekening mee te hoeven houden, speelt ook mee. Jaren geleden zou je dan gezegd hebben "Om de beesten uit te kunnen hangen" maar die behoefte was niet aanwezig. Het iss bij een glühwein, wat hier Vin Fiert heet, gebleven.

 Drukte van jewelste en niet alleen uit eigen stad en directe omgeving. Ook een hoop autobussen stonden op de daarvoor bedoelde plekken geparkeerd. Het is dan wel geen Praag of Wenen maar qua omvang en sfeer is de markt van Sibiu niet verkeerd. Niet in de top-10 van Europa, waar Cluj wel op plaats 8 schijnt te staan, maar Cluj kennende zal het verschil met Sibiu minimaal zijn.

 Kitsch van de bovenste plank in het merendeel van de markkraampjes. Wonder boven wonder kwamen we er vandaan met enkel wat etenswaren en geen kerstballen, kerststukjes, handschoenen, mutsen, sieraden, chocola, noten of andere ongein. Wel extra belegen Goudse kaas. Ik verheug me er al op. Hopelijk valt ie niet tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten